FR EN

Fashion retail op zijn best

Enige tijd geleden werden we gecontacteerd door één van de leidinggevende fashion retailers met meer dan 100 vestigingen in België en Luxemburg. Een sterk bedrijf dat perfect gerund wordt, maar toch de nood voelde om zijn grote diversiteit aan verkooppunten door te lichten en zo de toekomst voor te blijven.

Verschillende diepgaande gesprekken gingen aan onze concrete opdracht vooraf. Specifieke taken werden toegewezen, verwachtingen geformuleerd en een procedure uitgewerkt. De opdrachtgever was vooral op zoek naar een grondige doorlichting van alle filialen om een beter beeld te krijgen van de kosten waarmee elke afzonderlijke outlet vroeg of laat geconfronteerd kon worden. Het werd de start van een intensieve samenwerking.

Fashion retail

Concrete aandachtspunten

Elk filiaal werd afzonderlijk bezocht en doorgelicht en ook werd er voor elke winkel een dossier opgemaakt. Dit was nodig omwille van de grote verscheidenheid. Er konden geen zaken geëxtrapoleerd worden omdat alle winkels zo verschillend zijn. Er waren oude en nieuwe panden bij met sterk uiteenlopende oppervlaktes en infrastructuur.

Vooreerst werd een inventarisatie opgemaakt en conditiemeting uitgevoerd van alle elementen ter plaatste, waaronder alle bouwelementen, infrastructuur, terreinen, warmte opwekking en afgifte elementen, ventilatie, verlichting, elektrische- en sanitaire installaties …. Zo kon de opdrachtgever zich een perfect beeld vormen van hun huidige status en de onderhoudsnoodzaak van alle elementen. Van daaruit werden aanbevelingen geformuleerd om, volgens de noodzaak, bepaalde elementen al dan niet te vervangen door meer efficiënte en economische versies. Er werd per filiaal een meerjaren onderhoudsplan opgemaakt op 25 jaar waar alle onderhouds- herstellings- en vervangingskosten duidelijk weergegeven worden.

Fashion retail

A job well done

We zijn daarbij geen enkele moeite uit de weg gegaan. Zo hebben we bijvoorbeeld alle leveranciers van de afzonderlijke componenten gecontacteerd om over correcte en actuele prijsinformatie te beschikken.

De opdrachtgever was bijzonder tevreden met onze aanpak, met de no-nonsense rapportering en met de concrete bruikbaarheid van onze aanbevelingen. Dit resulteerde meteen in een vervolgopdracht. We hebben dezelfde oefening mogen overdoen voor de headquarters en het opslagdepot van het bedrijf.

Fashion retail
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info OK